Select your language

Packaging Design Executie

FroQ Packaging design executie

Onze bedrijfsfilosofie is gestoeld op het ontkoppelen van packaging design en packaging design executie. Bij FroQ doen we waar wij bij uitstek goed in zijn: het ontwerp vertalen in een verpakking voor alle SKU’s in de productgroep, tot en met het drukwerk aan toe. Wij hebben een uitwerkingsconcept ontwikkeld dat in de packaging design branche wordt geroemd als de industriestandaard. Een systeem dat continu wordt geactualiseerd op basis van de digitale ontwikkelingen en ervaringen in projectmanagement.

Ontkoppelen van creatie en uitvoering komt de kwaliteit ten goede: sneller, minder fouten, goedkoper en het ontzorgt de merkeigenaar. Een merkeigenaar hoeft maar een keer een designfile te accorderen. Daarna nemen wij de verantwoordelijkheid over voor het complete uitvoeringstraject.

Sinds de oprichting in 2006 hebben wij studio’s geopend in Nederland, India, Nicaragua en China. Omdat wij in vier opvolgende tijdzones zitten, werken wij 24/7 aan opdrachten. Daarnaast stellen onze state of the art studio’s en eigen Workflow Solutions System ons in staat om hoge volumes te draaien. Met de garantie van een 100% waarheidsgetrouw resultaat.

Wij werken voor opdrachtgevers die de design finalisatie, het artwork, lithografie en de drukwerkbegeleiding aan ons uitbesteden. Inmiddels zijn wij in Nederland marktleider en werken voor A-merken, Supermarkten, Retailers en Huismerken. Zowel in food als non food. Wij hebben 80 packaging design specialisten in vaste dienst. Onze werkwijze heeft als meest in het oog springende voordeel dat u in de executiefase volledig wordt ontzorgd, hierdoor kunt u zich richten op uw eigen kerntaken en verantwoordelijkheden.


Prepress

Onze prepress managers zijn keien als het gaat om technische mogelijkheden, kleuren, inkten, materialen en proeven. Vaak worden zij al tijdens de ontwerpfase betrokken. Niet om het design creatief te bekijken maar om te beoordelen of ideeën en designs technisch goed uitvoerbaar zijn. Zij zijn initiator van de PPM’s (pre production meeting) waarin de opdrachtgever, de designers, drukker en prepress manager de ontwerpen en planning doorspreken. Het zal de laatste keer niet zijn dat door onze input aanpassingen in het design gedaan worden waardoor wij in druk halen wat als design is goedgekeurd. In het hele proces houdt de prepress manager een spilfunctie. Naast de materiaalkennis beoordeelt hij de Epson kleurproeven en stuurt waar nodig de lithograaf en de drukker aan.


Design finalisatie

FroQ ontvangt van het designbureau voor de uitwerking een 360ᵒ ontwerp en de facingschetsen Aan de hand van instructies, packaging manuals, briefing en ervaring completeren wij deze design templates. Het startmateriaal voor de verdere uitwerking van het design in werktekening (artwork) en lithografie.


Artwork en Lithografie

Bij packaging design executie gaat het in het artwork traject (werkteken traject) om het betere millimeterwerk. De designs worden exact op de stansmestekening geplaatst. Het ontwerp wordt per kleur opgebouwd. De definitieve teksten en iconen worden gepositioneerd. En de EAN code ingevoerd. De goedgekeurde werktekening gaat daarna door naar lithografie. Hier worden de beelden op de exacte kleur gebracht van de kleurreferentie van de fotograaf waarna de drukwerk specifieke files worden geproduceerd.  Hiervan wordt, in huis, een Epson kleurproef uitgeprint. De print voorspelt 100% nauwkeurig het drukresultaat. Na goedkeuring gaan de files naar de drukker waar de oplages worden geproduceerd. En onze prepress managers, betrokken bij het hele proces, staan desgewenst aan de pers om de drukker te helpen een waarheidsgetrouw eindproduct te realiseren.

Download the FroQ company brochure!

We don't want your email, thanks, just grab our company brochure which tells you more about the way we work, as well as our services. Even better, why notcall us on +31 (0)30 247 60 80. We're always happy to talk artwork and lithography.