Select your language

Welcome to the FroQ blog

Désolé, cet article est seulement disponible en Anglais et Hollandais.
Leider ist der Eintrag nur auf Englisch und Holländisch verfügbar.
這個博客只提供英語和荷蘭語

Uitvalmonster controle

Author: FroQ. Published on 4 november, 2013.

Controle van gedrukte verpakkingen zorgt voor waarheidsgetrouwe weergave.

Uitvalmonster controle

Op verzoek van een groot aantal retailklanten controleert FroQ de kwaliteit van de uiteindelijk gedrukte verpakkingen, de uitvalmonster procedure. Dit proces start zodra het drukwerk is gerealiseerd.

In de uitleverbrief die wordt meegestuurd met de finale printdata krijgt de drukker de opdracht uitvalmonsters – ad random getrokken exemplaren uit de gedrukte oplage – op te sturen naar FroQ.

Deze uitvalmonsters worden beoordeeld op kwaliteit, afgesproken aantal kleuren,  toepassing van de juiste kleuren en of het overeenkomstig de kleurreferentie is gedrukt.

De opdrachtgever en de drukker krijgen van alle beoordeelde monsters een uitgebreide analyse met de bijbehorende meetresultaten. Indien de kwaliteit niet (exact) of voldoende overeenkomt met de bijgeleverde Epson proef kleurreferentie nemen wij contact op met de drukker met een instructie voor correcties bij een volgende druk.

Het grote voordeel is het samenspel tussen opdrachtgever, drukker en FroQ om te zorgen voor een 100% waarheidsgetrouwe weergave van het ontwerp op de verpakking.

Het zorgt voor extra scherpte bij de drukker tijdens de drukgangen en het ontzorgt de verpakkingsmanager want de procedure zekert gegarandeerde drukwerkkwaliteit.

Verpakkingstrajecten zijn langdurige trajecten. Vol met angels en voetklemmen. Deze uitvalmonster controle is weer een voorbeeld van ons streven om, samen met onze opdrachtgevers, procedures te ontwikkelen die kwaliteit garanderen en de keten ontzorgen.