Select your language

Welcome to the FroQ blog

Désolé, cet article est seulement disponible en Anglais et Hollandais.
Leider ist der Eintrag nur auf Englisch und Holländisch verfügbar.
這個博客只提供英語和荷蘭語

FroQ zet voet aan land in China

Author: FroQ. Published on 3 april, 2012.

De mogelijkheden in China lijken eindeloos. Met de internationale ambities zit het bij FroQ wel goed. Dus werd het hoog tijd voor onze eigen Edgar van der Velde om de mogelijkheden voor ons packaging design management in China te ontdekken.

“Veel producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje doen, hebben hun oorsprong in China. De focus van de Chinese producenten ligt in FroQ’s optiek voornamelijk op het product en te weinig op de kwaliteit van de verpakking. Meestal zijn verschillende producenten betrokken binnen één assortiment wat zijn invloed heeft op de merk consistentie. Op dat kwaliteitsstuk kan FroQ een belangrijke rol spelen.”

Na gesprekken met andere ondernemers en een aantal warme contacten in China ging de hele operatie in ‘full swing’. Hoe snel het kan gaan, blijkt uit het feit dat we volledig operationeel zijn en kantoor houden in Shanghai.

Inmiddels heeft FroQ een manager China in dienst genomen. Dat is belangrijk; enerzijds omdat bij het zakendoen in China heel andere regels gelden. Cultuurverschillen die uiteindelijk bepalend kunnen zijn om wel of geen zaken met je te doen. En bovendien is het van belang om snel op lokaal niveau te kunnen schakelen.

De eerste twee klanten in China zijn een feit: een Europees bedrijf dat zich in China heeft gevestigd en een Chinees bedrijf met de ambitie om packaging design naar een hoger, westers niveau te tillen. En er zijn plenty vragen uit de hoek van andere Nederlandse en Europese ondernemingen. Kortom, FroQ is aan slag.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in China voor uw merk of bedrijf? Neem dan contact op met Edgar.