Select your language

Welcome to the FroQ blog

Désolé, cet article est seulement disponible en Anglais et Hollandais.
Leider ist der Eintrag nur auf Englisch und Holländisch verfügbar.
這個博客只提供英語和荷蘭語

Drukproeven voorspellen eindresultaat

Author: FroQ. Published on 4 november, 2013.

Drukproeven. ‘The proof of the pudding’

Bij FroQ zoeken we altijd nieuwe manieren om onze klanten van het beste te voorzien. Door tijd te winnen of door kwaliteit te verbeteren. In het beste geval snijdt het mes met dit soort verbeteringen aan twee kanten. Recent hebben wij geïnvesteerd in de uitbreiding van onze drukproef systemen. De proof van drukwerk is bij ons werkelijk de spreekwoordelijke ‘proof of the pudding’. Een proef laat zien wat het drukwerk gaat worden en is derhalve een belangrijk instrument in de voorspelbaarheid van het eindresultaat.

Soft Proofing

Naast het maken en bespreken van fysieke kleurproeven, maken onze opdrachtgevers steeds vaker gebruik van soft proofing. Een monitor proofing systeem waarmee je op het beeldscherm een 100% voorspelbare weergave ziet van het uiteindelijke drukwerk. Soft proofing is al een tijdje beschikbaar in DTP applicaties maar wij hebben onze systemen uitgebreid zodat onze opdrachtgevers, hun designers, fotografen en het FroQ projectteam op verschillende locaties, tegelijkertijd, de proeven op scherm beoordelen.

Alle betrokkenen maken gebruik van dezelfde gespecificeerde hardware, een opgelegde set van ijking procedures en van color management instructies. Dit garandeert dat iedereen die de proef moet beoordelen dezelfde kleuren ziet op het eigen scherm. U kunt zich voorstellen wat een voordelen dit oplevert. Het scheelt een enorme hoeveelheid tijd en is daardoor bijzonder kostenefficiënt. En duurzaam. Het beeld op scherm vervangt de fysieke kleurproef, afstanden doen er niet meer toe, vergaderen en overleg worden teruggebracht tot de essentie.

Folie dummy’s

Soft proofing fungeert naast onze fysieke drukproeven. Die zijn altijd al van een hoog niveau geweest. Wij misten echter tot voor kort de mogelijkheid om ook in eigen huis te proeven op (metallic) folies. Daarom hebben wij ons printerpark uitgebreid met twee nieuwe Epson printers. Deze investering geeft ons de mogelijkheid heel ver te gaan in de opbouw van drukbestanden bestemd voor metallic- en transparantfolies. Met de komst van de printers zijn we in staat om de look and feel van het design direct op transparant en metallic te tonen. Onze klanten krijgen al in een vroeg stadium een ‘as marketed’ dummy te zien.

Zo blijven wij investeren in de verbetering en uitbreiding van onze dienstverlening. Ook als het gaat om drukproeven.