Select your language

Welcome to the FroQ blog

Désolé, cet article est seulement disponible en Anglais et Hollandais.
Leider ist der Eintrag nur auf Englisch und Holländisch verfügbar.
這個博客只提供英語和荷蘭語

Kleurreferentieproeven

Author: FroQ. Published on 4 november, 2013.

The proof of the pudding is… in the proof

Een goede en dus waarheidsgetrouwe digitale proef is essentieel voor kwalitatief drukwerk. Daarom investeren wij voortdurend in ons printerpark. Zodat wij de ultieme technologie in huis hebben qua kleurmanagement, riptechnologie en calibratie tools.

Een waarheidsgetrouwe proef kan op meerdere manieren ingezet worden.

.

Referentieproef voor drukker

Wij leveren, binnen de gegeven drukspecificaties (druktechniek, minimale punt, aantal kleuren etc.), een zodanige opbouw dat de drukker het goedgekeurde design in druk kan bereiken. Dat is vaak nog een hele puzzel en de referentieproef is dan het visuele bewijs zowel voor de drukker als voor de opdrachtgever, dat het optimale resultaat goed te behalen valt

Referentieproef van het designfile

Met een goede referentieproef van het designfile is het te verwachten eindresultaat al in een vroeg stadium bekend. Dat kan een hoop teleurstelling voorkomen. Daarom vragen veel designbureaus al in deze fase om een juiste kleurproef. Hiermee zijn de verwachtingen beter en realistisch te managen.

Masterfiles met een brand reference proef

Meer en meer wordt er wereldwijd gedrukt. Vaak ver weg, uit het zicht van de merkeigenaar. Op basis van een masterfile worden buitenlandse leveranciers in staat gesteld zelfstandig verpakkingslijnen in te vullen. Dat zou problemen kunnen opleveren omdat er niet altijd voldoende kennis is op druktechnisch gebied. Om ze te helpen een goed en constant resultaat te behalen, worden de masterfiles voorzien van een brand reference proef. Hierop worden alle relevante kleuren waarheidsgetrouw weergegeven. Zo kan iedere supplier, waar ook ter wereld, consistent en binnen de gestelde merkrichtlijnen de opdrachten optimaal uitvoeren.

Cruciale rol referentieproef

De digitale referentieproef vervult op veel vlakken binnen packaging design een essentiële rol. Daarom investeren wij continu in de vernieuwing van ons printerpark en in de kennis en kunde van onze medewerkers. Het is onze opdracht om u de optimale proef te leveren. Ongeacht of het bestand in Utrecht of in Chennai (India) is gemaakt en of het papier, transparant of zilverfolieproeven zijn. Vanuit ons centrale printer park bedienen wij de hele wereld.